GO BACK
    TO MENU

    Grattis Eva och Daniel!

    Jag nyper mig fortfarande i armen för att förstå att jag fick det fina uppdraget att fota Eva och Daniels bröllop i Åre. Att jag dessutom fick vara med ända från morgonen var extra roligt eftersom jag gillar att föreviga förberedelserna och vara med och fånga det som händer i stunden.

    Det var blåsigt på bröllopsdagen så vi fick leta platser där det var någorlunda vindstilla för att ta utomhusbilder och som tur var kom inte regnet förrän på eftermiddagen. Vi tog en serie bilder ute på Copperhills helikopterplatta där även de två i glasfiber ljutna kvinnohuvudena skapade av spanjoren Jaume Plensa fick vara med och skapa extra effekt i bilderna.

    Eftersom vind och regn tilltog utefter dagen och inte inbjöd till utomhusfotografering tog jag med brudparet till Åregården som är ett stycke turisthistoria med anor från 1895 mitt i Åre by. Inne i Malmstensrummet tog jag en serie porträttbilder.

    Vigseln var i Åre gamla kyrka som byggdes i slutet av 1100-talet och är den enda medeltida stenkyrkan i Skandinaviens fjällvärld. Den är välbevarad och fantastisk vacker. Dessutom är det en kyrka med bra ljusinsläpp och det gör alltid en fotograf glad! Efter vigseln som var vacker och känslosam med skönsång av bl a Clara Wallmark bar det iväg upp till Copperhill för brudskål och en lyckad bröllopsfest som pågick hela natten lång!

     

    Mer

    Plats för förberedelser och bröllopsfest

    Cooperhill mountain lodge

    Plats för vigsel

    Åre gamla kyrka

    Kameror och objektiv

    Sony A7, 111

    Objektiv: 24-70 och 70-200

    Nikon D810 med objektiv 80 mm

    01
    01