GO BACK
    TO MENU

    Jag har längtat till Lofoten i flera år och äntligen blev det dags för en road trip norrut. Vi gav oss i väg tidigt på morgonen med riktning Bodö i hällande regn. Därifrån tog vi färjan över till Moskenes dit vi anlände på kvällen. Vi hade bokat en trevlig lägenhet i Reine och när vi kom fram åt vi färska räkor som vi hade köpt med oss från Bodö. En bra början.

    Nästa dag körde vi vidare till Henningsvaer där vi besökte KaviarFactory och såg på en utställning av Ai Weiwei. Vi bodde på ett coolt hotell som heter Trevarefabrikken. En liten fjälltur blev det också.

    Sen kom dagen då vi skulle cykla. Vi läste guideboken och åkte till Digermulen där vi tog sikte på Keiservarden. Det är bara att inse att Norska referenser till cykelvänlig stig skiljer sig väsentligt mot mina. Det blev inte många meters cykling utan mest styrning av cykel. Både upp och ner. Men utsikten var magisk. Går gärna dit igen men skippar cykeln!

    Vi tältade på en fin strand lite söder om Digermulen och åt trestjärnig middag tillagad på gasköket.

    Här finns så mycket att se och naturen är verkligen spektakulär men en sak är säker, man skall ha ett riktigt bra regnställ med sig när man besöker Lofoten!

    0 COMMENTS

    Lämna en kommentar

    Your email address will not be published. Required fields marked *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.