GO BACK
    TO MENU

    Det var sista veckan på min sommarsemester och jag var sugen på att åka ut till havet för att paddla. Hanna hade just köpt en kajak och som tur var ville hon hänga med ut till kusten ett par dagar.

    Vi tog färjan ut till Luröy och startade vår paddling i fin kvällssol. Det var en svag nordanvind men ingenting som ställde till problem förutom att det var lite kyligt i luften. När man sitter i kajaken håller man sig varm men när man stiger ur kajaken är det lätt att bli kall. Då gäller det att snabbt få på sig varma plagg. Vi hittade en fin tältplats på en kulle, jag hade köpt räkor i Mo i Rana så kvällens middag blev räkor och rosé. Mycket gott och det kändes helt rätt att äta räkor när man sitter nära havet där dom kommer ifrån.

    Nästa dag paddlade vi genom Stigen och rundande öarna som ligger söder om Onöya. Man hinner ganska långt på en dag och andra kvällens tältplats blev några kilometer sydöst om färjelägret på Onöy.

    Vi hade trevliga dagar med många långa samtal i kajakerna. Pressokaffet som Hanna bjöd på var supergott. Fick också bra matlagningstips på utemat, nästa tur skall jag förbereda maten lite bättre och hoppas att jag har ett eget gasolkök då.