GO BACK
    TO MENU

    Månskensskridskor i Västansjö

    Det är mysigt att sätta på sig pannlampan och fara ut och göra några skär i månskenet. Egentligen hade man inte behövt pannlampa för att månen lyste så starkt men den är kul att ha och att lysa ner på isen. Rätt vad det är ser man kanske en fisk!

     

    Kalven och Famnvassvägen

    Vi rekade först Krutvattnet och Famnvattnet men bägge två var öppna så då fick det bli en lite sjö längs Famnvassvägen och sen Kalven. Den sistnämnda har haft bra is ganska länge. Det beror nog på att den är så grund.

    Jokksjaure & Stoppelbäcken

    Skridskolördag och vi hade en plan som började i Jokksjaure. Sjön hade fin is, drygt 7 cm och det gick bra att åka runt hela sjön. Solen orkade upp bakom Jokksgaise vid 11.30.

    Sen var det dags att utforska Stoppelbäcken. En liten bäck som slingrar sig mot Björkbacka. Isen var inte så jättebra men det var kul att utforska vad som fanns bakom nästa krök. 

    Biellojaure

    Vi tog bilarna och åkte vidare upp till Biellojaure. Där började vi med fika i novembersolen. För min del blev det varm choklad och ostsmörgås. Tobbe och Marie hade betydligt ädlare fika med sig som bestod av Toppes egengjorda Gurpi.

    Efter fikat tog vi sikte på Fjällägenheten som ligger längst inne i Biellojaure. Vi hade medvind, solen sken och isen var fin. Det var bara att glida fram och njuta av naturen och farten och det trevliga sällskapet. Strax innan vi var framme vid bebyggelsen på andra sidan sjön kände vi att vinden friskade i och vi såg att det kom in sämre väder över Bångfjället. Vi stannade bara till för att ta några bilder sen tog vi den östra stranden tillbaka och fick kämpa lite i motvinden men det gick bra och sista biten lugnade det ner sig och vi var grymt nöjda med den rejäla skridskoturen som fick avsluta skridskolördagen.

    0 COMMENTS

    Lämna en kommentar

    Your email address will not be published. Required fields marked *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.