GO BACK
    TO MENU

    Känslan av att åka på glas…se stenarna och sanden på botten av sjön

    Så var det dags igen. Årets absolut vackraste årstid är här. Den blanka mörka isen mot de vita fjällen, jag bara njuter! Igår provade vi isen uppe på Umskarstjärnen och så bra som den var i år har den aldrig varit förut. Vi kunde åka runt hela sjön utan problem. Idag bar det iväg igen, vi ville prova Krutvattnet, en sjö vi inte åkt på förut. När vi kom fram till sjön höll vi på att få en skönhetschock. Jösses vad naturen glänste idag! Isen var inte tjock, bara ca 3-4 cm och när vi tog första skären kändes det som en hängmatta. Men vi höll oss nära land och åkte så långt det gick åt bägge hållen. På vissa ställen där isen legat några dagar längre var den stabilare.

    Krutfjället, Gryttind och Raudvassfjellet var stiliga att se från ett nytt håll. Hit åker jag igen men nästa gång kanske på skidor om vi inte har tur så att isarna ligger utan snö ett tag.