GO BACK
    TO MENU

    De flesta bilder som tas så här års är väldigt blåa trots att det inte är blått i verkligheten. Idag trixade jag med vitbalansen, började justera Kelvingraderna manuellt och fick helt olika resultat. Frågan är bara vilken bild som är sann?

    Jag växlade mellan att låta kameran bestämma själv och manuell inställning av Kelvin och tillslut hade jag provat så många olika varianter att jag inte vet själv vad som är sant och inte. Det som är sant är att det inte funkar att låta kameran bestämma själv. Då blir det för blått.

    Inser att jag måste läsa på mer i ämnet.

     

    0 COMMENTS

    Lämna en kommentar

    Your email address will not be published. Required fields marked *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.