GALLERIES
        GO BACK
        TO MENU

         

        Jag brukar ganska ofta göra en klar fisksoppa med saffran och fänkål mm. Det här receptet var något annorlunda än vad jag brukar göra men den här soppan blev riktigt bra. Jag hade också i färsk timjan och chili.

        500 g räkor
        200 g fisk
        1 msk salt
        3 finhackade vitlöksklyftor
        2 msk olivolja
        2 msk tomatpuré
        1 paket saffran
        1 1/2 dl vitt vin
        2 msk koncentrerad fiskfond
        1 1/2 liter vatten
        1 stor fänkål
        500 g coctailtomater (jag tog vanliga tomater)
        1/2 citron
        Salt och nymalen svartpeppar

        1. Skala räkorna (men spara räkskalen). Salta fisken och lägg den i en plastpåse. Låt den ligga och dra till sig saltet i kylen i ca 1 timme.

        2. Fräs räkskalen och finhackad vitlök ordentligt i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén, låt fräsa ytterligare. Lägg i saffran. Häll över vinet  och låt puttra i någon minut. tillsätt fiskfond och vatten. Låt småkoka i ca 15 minuter utan lock. Sila soppan.

        3. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och dela fänkålen. Skär fänkålen i tunna skivor. Dela tomaterna. Sprid ut fänkål och tomater på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Pressa över citronsaft. Salta och peppra. Rosta tomater och fänkål i ugn i ca 20 minuter.

        4. Skär fisken i skivor. Koka upp soppan och lägg i räkor, rostad fänkål och tomater. Servera gärna soppan med aioli och ljust surdegsbröd.

        Jag gjorde Aiolin på den här goda olivoljan
        0 COMMENTS

        Lämna en kommentar

        Your email address will not be published. Required fields marked *